Francais English Nederlands

Bedrijfsprofiel

Bierbrouwer Bavaria is één van de oudste familiebedrijven in Nederland. In totaal werken er ongeveer 1.400 mensen voor Bavaria, in binnen- en buitenland. Onder leiding van de familie Swinkels wordt in de brouwerij van Bavaria in het Zuiden van Nederland al zeven generaties bier gebrouwen volgens een uniek familierecept. Zo wordt de beste kwaliteit al sinds 1719 gewaarborgd. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater en vermout Bavaria haar eigen gerst.

Facts & figures

  • Grootste onafhankelijke brouwerij van Nederland.
  • 100% familiebedrijf
  • Inmiddels staat de 7e generatie van de familie Swinkels aan het roer.
  • Jaarlijkse productie: meer dan 7 miljoen hectoliter bier
  • 65% is bestemd voor export naar ruim 130 landen
  • Netto-omzet: ruim € 610 miljoen
  • 1.400 medewerkers wereldwijd
  • Bavaria beschikt over natuurlijk mineraalwater uit eigen bron

Brand Direct: Full service co-packing

Brand Direct beschikt als onderdeel van Bavaria N.V. over meer dan 300 jaar ervaring in de drankenindustrie, gekenmerkt door constante hoge kwaliteit van haar dranken. Jaarlijks produceert Brand Direct voor bekende A-merken vele bieren, soft –en energydrinks. Hierbij speelt men daadkrachtig in op marktontwikkelingen en staan de wensen van de klant centraal. www.brand-direct.nl

Holland Malt

Bavaria is eigenaar van Holland Malt. De mouterij beschikt over twee mouterijen: in Lieshout en in de Eemshaven. Met een maximale capaciteit van 245.000 ton mout per jaar voorziet Holland Malt brouwerijen wereldwijd van kwalitatief hoogstaande mout. 1/3 van de productie is bestemd voor Bavaria, 1/3 voor Europa en 1/3 voor buiten Europa (met name Latijns- en Zuid-Amerika, Japan en Rusland).
www.hollandmalt.com

CereX

In 2010 heeft Bavaria CereX B.V. opgericht. CereX houdt zich bezig met de productie en verkoop van cereal extracts, een natuurlijk extract van granen. CereX extract kan zowel in de food- als beverage-industrie worden gebruikt. De productie vindt plaats in Lieshout. Als onderdeel van Bavaria profiteert CereX van meer dan 300 jaar ervaring in de drankenindustrie, de kennis en technologie van een eigen mouterij en de beschikking over natuurzuiver mineraalwater uit eigen bron.
www.cerex.nl