Francais English Nederlands

Gedragscode & meldprocedure Bavaria NV

 

Gedragscode Bavaria N.V.

De normen en waarden binnen onze organisatie moeten herkenbaar zijn in de manier waarop wij werken en zakendoen. Dat gaat zowel om het gedrag intern dus tussen al onze medewerkers als extern, naar onze business partners, onze consumenten en andere relaties.

In deze Gedragscode wordt dit gedrag zorgvuldig beschreven. De directie van Bavaria onderschrijft de normen, waarden en gedragsregels zoals in deze Gedragscode zijn vastgelegd. Zij verwacht van andere mensen die voor Bavaria werken dat zij hetzelfde doen. Wij willen jou dan ook vragen om het onderstaande aandachtig door te nemen.

Bavaria heeft als onafhankelijke familiebrouwerij een unieke positie op de internationale biermarkt. Al zeven generaties lang wordt het bedrijf geleid door de familie Swinkels. Doordat het bedrijf beschikt over twee eigen mouterijen is het gehele brouwproces in eigen beheer. Bavaria is de enige grote brouwer in Nederland die haar bier brouwt met zuiver natuurlijk mineraalwater uit eigen bronnen. Dit kenmerkt de belangrijkste filosofie van Bavaria: een constante hoge kwaliteit van haar bieren. Inmiddels zijn wij actief in meer dan 120 landen wereldwijd en hebben de ambitie om duurzaam door te groeien. Hierbij zijn de beginselen ethiek, integriteit, transparantie en loyaliteit leidend in de bedrijfsvoering van Bavaria.

Deze Gedragscode is een verzameling van normen en waarden die wij naleven. De code beschrijft hoe we correct en verantwoord moeten omgaan met de volgende onderwerpen.

 

Bavaria Meldprocedure

Dit is onze manier van zakendoen
Bavaria hecht aan onze manier van verantwoord zakendoen: zorgvuldig, integer, eerlijk en loyaal. We zijn trots op onze professionaliteit en integriteit in alles wat we doen. Of het nu gaat om de manier waarop we omgaan met collega’s , of in onze contacten extern. We handelen daarbij altijd ‘naar de
letter en geest’ van de Gedragscode. Dat betekent ook dat je als je in een bepaalde situatie niet weet wat te doen, zelf vragen stelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor naleving van onze Gedragscode.

Wat te doen als de praktijk vragen oproept?
Waar gewerkt wordt, zijn er vragen en dilemma’s. Soms gaan er ook dingen mis. Echte ongelukken en (strafbare) incidenten kunnen we voorkomen of op zijn minst beperken als ze zichtbaar en bespreekbaar zijn. Daarom moedigen we iedere Bavaria-medewerker aan om vragen te blijven stellen, over dilemma’s te praten. Daarnaast vinden we het belangrijk dat hij of zij incidenten of verdenkingen van overtredingen meldt.