Francais English Nederlands

97.349 carnavalliefhebbers tekenen petitie #carnavalvrij van Bavaria

15-01-2018
  • Actie #carnavalvrij twee dagen na lancering al doorslaand succes
  • 97.349 carnavalliefhebbers willen extra vrij om dit volksfeest te kunnen vieren

Lieshout - Tienduizenden carnavalliefhebbers geven gehoor aan de oproep van Bavaria een online petitie te ondertekenen om carnaval tot officiële feestdagen te bestempelen. Al in het eerste weekend van de campagne #carnavalvrij is de actie een doorslaand succes en staat de teller op bijna honderdduizend handtekeningen. 40.000 positieve reacties is een ondergrens om op de agenda van de Tweede Kamer te komen. Maar de Brabantse bierbrouwer en Sjefke Vaeren gaan tot en met carnaval steevast door met campagne voeren en willen daarmee laten zien hoe breed dit initiatief gedragen wordt. Bekijk hier hoe Sjefke de tussenstand onthult.
 
Olievlek
Bavaria heeft met de campagne #carnavalvrij een gevoelige snaar geraakt in carnavalliefhebbend Nederland. Sinds Sjefke Vaeren - boegbeeld van de campagne - afgelopen zaterdag alle Nederlanders opriep de online petitie te ondertekenen, verspreidt de actie zich als een olievlek over het hele land. Niet alleen inwoners van Limburg en Brabant, maar ook carnavalliefhebbers uit andere provincies weten de weg naar www.carnavalvrij.nl goed te vinden. Ook geven bezoekers massaal gehoor aan de oproep om te strijden voor een vrij carnaval door posts met #carnavalvrij online te delen met de rest van Nederland.

“De overweldigende reacties op onze online petitie hebben onze verwachtingen overtroffen. Carnavalliefhebbers uit alle delen van het land hebben #carnavalvrij omarmd en zetten massaal hun handtekening. Hieruit blijkt dat carnaval een echt volksfeest is dat leeft onder alle bevolkingsgroepen. Het is een feest van alle Nederlanders: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, je hoort erbij. Ook Bavaria brengt mensen bij elkaar en daarom willen wij, met onze Brabantse wortels, ervoor zorgen dat carnaval voor iedereen een fantastisch feest wordt, waar dan ook”, vertelt Florent Renders, Marketeer bij Bavaria.
 
Ook Sjefke Vaeren is enthousiast over de vele reacties die #carnavalvrij heeft losgemaakt. “Wij zijn de barricades opgegaan om ervoor te zorgen dat carnaval wordt uitgeroepen tot officieel feest. Het is fantastisch om te zien hoeveel Nederlanders achter ons staan en we hopen dat nog veel meer carnavalliefhebbers dit voorbeeld zullen volgen.”


---


Over Swinkels Family Breweries N.V.
Swinkels Family Breweries N.V. is de holdingmaatschappij van o.a. Bavaria N.V., Palm N.V. en Holland Malt. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels de onafhankelijke familiebrouwerij. Daarmee heeft de brouwerij een unieke positie op de internationale biermarkt. Swinkels Family Breweries N.V. kent vijf eigen brouwerijlocaties: Lieshout (NL), Berkel-Enschot (NL), Steenhuffel (BE), Roeselare (BE) en Debre Birhan (ET). Daarnaast werkt de brouwerij nauw samen met brouwerij de Molen uit Bodegraven. Het waarborgen van een constante hoge kwaliteit van deze bieren kenmerkt de belangrijkste filosofie van de brouwer. Zo brouwt de Bavaria brouwerij in Lieshout als enige grote brouwer in Nederland haar bier met zuiver natuurlijk mineraalwater uit eigen bronnen. Doordat het bedrijf daarnaast beschikt over twee eigen mouterijen heeft ze het gehele brouwproces in eigen beheer. Van de zeven miljoen hectoliter bier dat jaarlijks geproduceerd wordt, is zo’n twee derde bestemd voor de export. Inmiddels genieten consumenten in meer dan honderddertig landen van de bieren van Swinkels Family Breweries N.V.  

Perscontact
Rinske van den Bos
T +31 (0)6 22455191
E rinske.vandenbos@bavaria.com