Francais English Nederlands

Bavaria investeert fors in Palm

06-07-2017


20 miljoen euro in brouwerij in Steenhuffel, nieuwe uitstraling voor Palm-bieren
 
Lieshout, 6 juli 2017 - Bavaria investeert fors in het bekende biermerk Palm. Zo moderniseert Bavaria de Palm-brouwerij in Steenhuffel voor een bedrag van 20 miljoen euro. Daarnaast krijgen de verschillende Palm-bieren een nieuwe uitstraling en steekt Bavaria extra energie in de marketing van Palm. Het tekent het vertrouwen dat de familie Swinkels heeft in dit amber bier met historie.
 
In mei 2016 nam Bavaria Palm Belgian Craft Brewers over. De volgende stap is de investering in haar merken, markten en brouwerijen. Na de herlancering van Rodenbach en Brugge Tripel en de introductie van Cornet, kondigt de brouwerij uit Lieshout de plannen voor het merk Palm aan.
 
Verfrissend en karaktervol amber bier
De bierwereld is meer dan ooit in verandering en consumenten ontdekken meer en meer diversiteit in bier. Bierliefhebbers zijn op zoek naar een smaak- en karaktervol bier met een verhaal. Bavaria is er van overtuigd dat er binnen deze trend voor het merk Palm een blijvende rol is weggelegd. Palm is een Belgisch amber bier van hoge gisting, toegankelijk en doordrinkbaar met 5,2 % alcohol, maar bovenal karaktervol. Haar specifieke karakter dankt Palm aan de door brouwers zelf opgekweekte gist, voor de mout wordt voortaan gekozen voor uitgesproken speciaal mouten die zorgen voor extra complexiteit. De geselecteerde hopsoorten zijn aromatische florale en fruitige varianten, waaronder de Hallertau Mittelfrüh die door de brouwerij zelf wordt geteeld.
 
Nieuwe uitstraling voor Palm
De gehele Palm-familie (Palm, Palm Hop Select, Palm Royale, Palm n.a. en Dobbel Palm) verschijnt vanaf juli in een nieuwe uitstraling. Kenmerkend zijn de strakke uitstraling en vereenvoudiging, zonder de iconische Palm-elementen te verliezen: het Palm-paard dat verwijst naar de roots van het bier en de lauwerkrans met palmtakken is terug van weggeweest. De kleurencombinatie rood/groen is zeer herkenbaar en blijft gehandhaafd. De nieuwe verpakking heeft tot doel te benadrukken dat Palm een verfrissend bier is met karakter en veel smaak. De slogan ‘Palm, tijd voor iets ambers’ zal het nieuwe design, zowel op de winkelvloer als in de horeca kracht bijzetten.
 
Distributiekracht verbreden
Palm is vandaag met 31,2 miljoen consumpties per jaar het meest verkochte amber bier in België en Nederland en zal met dit nieuwe design haar positie versterken in deze markten. Door de overname krijgt Palm bovendien toegang tot wereldwijde distributie via het mondiale netwerk van Bavaria en daarmee tot verdere groei.
 
Investeringen in brouwerij Steenhuffel
De familie Swinkels bevestigt ook haar geloof in de kennis en brouwspecialismen, die zijn verenigd in in de Palm-brouwerij in Steenhuffel. Bavaria investeert in totaal 20 miljoen in de brouw-, gisting- en lageringsinfrastructuur. Eerder investeerde Bavaria al 2,3 miljoen euro in de brouwinstallaties van Rodenbach in Roeselare.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Over Swinkels Family Breweries N.V.
Swinkels Family Breweries N.V. is de holdingmaatschappij van Bavaria N.V. en heeft als onafhankelijke familiebrouwerij een unieke positie op de internationale biermarkt. Al zeven generaties lang wordt het bedrijf geleid door de familie Swinkels. Ook werkt de brouwerij uit Lieshout nauw samen met trappistenbrouwerij de Koningshoeven en Brouwerij de Molen. Sinds 2015 produceert de brouwerij samen met achtduizend lokale aandeelhouders bier in Ethiopië, Habesha genaamd. PALM Belgian Craft Brewers is sinds mei 2016 onderdeel van Bavaria N.V. Doordat het bedrijf beschikt over twee eigen mouterijen is het gehele brouwproces in eigen beheer. Swinkels Family Breweries N.V. is de enige grote brouwer in Nederland die haar bier brouwt met zuiver natuurlijk mineraalwater uit eigen bronnen. Dit kenmerkt de belangrijkste filosofie: een constante hoge kwaliteit van haar bieren. Van de zeven miljoen hectoliter bier die de in Brabant gewortelde organisatie jaarlijks produceert, is  zo’n twee derde bestemd voor de buitenlandse markt. Inmiddels genieten meer dan honderddertig landen van de bieren van Swinkels Family Breweries N.V. 
 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Bavaria:

Rinske van den Bos

rinske.van.den.bos@bavaria.nl